Hvilken fuglekasse?

Hvilken fuglekasse?

Hvis du setter opp fuglekasser, har du alltid noe å se på

Hvilken fuglekasse?

Mange av oss er klar over at det er viktig å mate hagefuglene våre, men det er like viktig at de har tilstrekkelig beskyttelse og hekkeplasser. Ettersom naturlige habitater som trær og busker går tapt for utvikling hvert år, sliter noen av hagefuglene våre med å finne et trygt sted for å oppdra ungene sine.

Imidlertid kan vi alle gjøre litt for å hjelpe, også for å forbedre sjansene for en vellykket hekkesesong. Plasser en fuglekasse i hagen eller terrassen din, slik at de får et rent og varmt miljø for å legge eggene sine og oppdra ungene sine. Hva kan være en bedre følelse enn å vite at du hjelper hagefuglene med å stifte familie, og det vil også gi mange timer med underholdning for deg fordi du sikkert vil bli den nysgjerrige naboen! "Hva skjer akkurat nå? ... hvor mange matleveranser har de hatt?!? Hvor mange barn har de?"

Gi fuglene et hjem

Hvis du setter opp fuglekasser, har du alltid noe å se på. De gir en sjanse til å studere fuglene på nært hold. I tillegg gir du et viktig bidrag ettersom det blir færre og færre naturlige hekkesteder. Åker blir større og mer artsfattige, hull og sprekker i bygningene våre tettes, takstein repareres og gamle trær med naturlige hulrom blir stadig sjeldnere. Redekassene er nyttige hele året. Om våren, selvfølgelig, for hekking og om høsten og vinteren som beskyttelse mot vær og vind.

Hvordan og når skal du henge opp fuglekasser?

Høsten er den ideelle tiden på året for å henge opp, rengjøre og inspisere fuglekassene dine. Da får fuglene tid til å venne seg til et nytt hus før vinteren kommer, og de trenger ly på kalde netter. For å rengjøre fuglekasse etter hekkesesongen, åpne den på den ene siden. Ikke gjør dette før i oktober, for å være sikker på at det ikke er hekkende fugler. På kalde vinterdager kan trekkfugler søke ly for kulden i kassene.

Heng fuglekasser helst på et tre, minst 2 meter over bakken og beskyttet mot vind, regn og sterkt sollys, normalt mot nord eller øst. Fugler er kresne når de skal velge hvor de skal hekke. Hvis du tar hensyn til disse tingene når du plasserer fuglehus, øker sjansen for at de blir bebodd.

Materialer til fuglekasser

Det finnes fuglekasser i mange forskjellige størrelser og utforminger. Materialet er avgjørende for hvor lenge en fuglekasse holder. Så langt det la seg gjøre er treverket som Vivara bruker minst 18 mm tykt og dimensjonene er selvfølgelig satt til å passe fuglene best.

I tillegg til trekasser tilbyr Vivara også kasser av WoodStone®. Dette er et naturlig og holdbart materiale som er laget av en blanding av trefiber og betong. Materialet sørger for at temperaturen i redekassen varierer mindre enn i lignende reirkasser av andre materialer. Dette er nettopp det som er viktig for fugleungene til å overleve og trive.

Det er ikke uten grunn at trebetongkasser oftere er bebodd enn andre kasser.

Tips for kjøp av fuglekasser

Ulike fuglearter har forskjellige krav til fuglehus. Noen foretrekker et rundt hull med en diameter på 28 til 34 mm, andre foretrekker en oval åpning eller en hul som er halvåpent.

Fuglekasse 28 mm

Fuglekasse 28 mm

Småmeis, som blåmeis og svartmeis

Fuglekasse 28 mm
Fuglekasse 32 mm

Fuglekasse 32 mm

Store meiser, som kjøttmeis og toppmeis

Fuglekasse 32 mm
Fuglekasse 34 mm

Fuglekasse 34 mm

Gråspurv, spettmeis, fluesnapper og rødstjert

Fuglekasse 34 mm
Fuglekasse halvåpent

Fuglekasse halvåpent

Rødstrupe, grå fluesnapper, linerle, svarttrost og svartrødstjert

Fuglekasse halvåpent
Tilbehør

Tilbehør

Vi har diverse tilbehør til fuglematere

Tilbehør
Alle fuglekasser

Alle fuglekasser

Ved å henge opp en fuglekasse gir du fuglene et sted å hekke om våren og et sted hvor de kan søke ly når kulden kommer om høsten og vinteren

Alle fuglekasser