Å mate hagefugler, hvordan starter man?

Å mate hagefugler, hvordan starter man?

Når du begynner å lese hvordan du skal mate fugler, er det lett å gå seg vill blant alle de forskjellige typer fuglemat og fuglematere. Hvordan skal du vite hva som passer til de forskjellige fuglearter i hagen?

Mange forskjellige fugler

De som mater fuglene med tenksomhet vil kunne glede seg over mange forskjellige fuglearter i hagen. De vanligste artene kan deles inn i tre grupper: frøspisere, insekteter og altetende. Frøspisere som spurv og finker elsker frøblandinger som inneholder skrellede solsikkefrø, mais, havre og hakkede peanøtter. Insektelskere som f. eks rødstrupe derimot, foretrekker fôr som inneholder melorm og frukt som f. eks rosin. Meisarter og finker er blant fugler som spiser både frø og insekter.

Kalorier, jo flere jo bedre

Fugler brenner masse kalorier året rundt. Når du kjøper fuglemat, burde du alltid kontrollere hvor mange kalorier maten inneholder. Skrellede solsikkefrø og peanøtter har et høyt energiinnhold, men bare de frøblandinger av høyeste kvalitet har høye kaloriverdier. Solsikkefrø og peanøtter er ikke bare inkludert i fôrblandinger, men også i fettprodukter, for eksempel energiblokker, fettpiller og peanøttsmør til fugler. Disse er fôrtyper hagefugler setter stor pris på.

Protein er viktig for å bygge kroppen

I tillegg til mange kalorier trenger fuglene protein, som bygger opp kroppen. Spesielt i hekketiden trenger de mye protein (eggehviter). Levende fôr, som melorm, inneholder mye av dette. Det spiller ingen rolle om du tilbyr levende melormer eller den tørkede sorten - fuglene elsker det!

Egen produksjon

For å garantere kvaliteten på våre forskjellige fôrblandinger, produserer Vivara fuglemat selv. Vi stiller ikke bare høye krav til ingrediensene, men også til produksjonsprosessen. Vi bruker for eksempel veldig lite eller ingen hvete i produktene våre. For fuglene er hvete bare en magefylling, den inneholder ikke nok energi i forhold til vekten. Når vi produserer våre egne fôrblandinger, vet vi at de inneholder bare de beste ingredienser.

Fuglefrø

Fuglefrø

Her finner du frøblandinger og fôrblandinger som passer for alle fuglematere. De er ideelle hvis du vil ha mange forskjellige fuglearter i hagen. Vivara frøblandinger har garantert kvalitet fordi de blir produsert i Vivara sine egne produksjonsfasiliteter.

Kjøp fuglefrø
Matere

Matere

En av de store fordelen med Vivara sine matere og frøautomater er de ergonomiske seteringene. De lar fuglene spise i sin naturlige sittestilling, med hodet oppreist. En unik og enkel, men likevel tydelig nyttig innovasjon.

Kjøp matere
Meiseboller

Meiseboller

Fuglene elsker Vivaras fettboller! Vi lager dem med toppkvalitets ingredienser, en veldig høy andel fett (de er rene kaloribomber) og holder andelen kalk og malt korn så lavt som mulig – bare det som er nødvendig for å holde de sammen. Det gjør de til energirike godbiter, som fuglene rett og slett elsker. (Vivara selger ikke meiseboller med nett, disse kan skade fuglene)

Kjøp meiseboller
Energiblokk rund

Energiblokk rund

De runde energiblokkene er fullpakket med essensielle oljer og fett. De er det mest kaloririke fôr Vivara har i sitt sortiment, og det er også veldig populært blant fugler. Derfor bør disse verdifulle naturlige kaloritilskuddene ikke mangle i enhver dyrevennlig hage. De patenterte energikakene er laget av fett og peanøttmel, og de er tilgjengelige i forskjellige typer.

Kjøp energiblokk rund
Energiblokk firkant

Energiblokk firkant

Fugler trenger alltid lett tilgjengelige energitilskudd, spesielt om våren under hekkingen, når de mater og oppdrar ungene sine. Og i løpet av høsten, når de må raskt bygge opp fettreserver. I løpet av vinteren trenger fuglene mye energi for å holde kroppstemperaturen oppe. Med våre energiblokker gir du fuglene det lille ekstra.

Kjøp energiblokk firkant
Fuglematere for fettprodukter

Fuglematere for fettprodukter

Vivara har et stort utvalg av fuglematere for fettprodukter. Fugler trenger alltid lett tilgjengelige fettprodukter, spesielt om våren under hekkingen. Senere i sesongen skal de mate og oppfostre ungene sine, og om høsten trenger de å bygge opp fettreservene sine raskt før flyttingen. Om vinteren trenger standfuglene mye energi for å kunne holde kroppstemperaturen oppe.

Kjøp fuglematere for fettprodukter
Peanøtter

Peanøtter

De myke fettrike peanøttene fra Vivara er av beste kvalitet og har en rund, fyldig form. Det er et tegn på at de har modnet helt, og har fått ekstremt høyt fettinnhold. De kjennetegnes ved sitt ideelle innhold av energi og protein for hagefugler. Peanøttene blir grundig rengjort og testet av uavhengige laboratorier for Aflatoksin.

Kjøp peanøtter
Fuglematere for peanøtter

Fuglematere for peanøtter

Vivaras peanøttautomater er utformet på en slik måte at det er umulig for fuglene å få ut en hel peanøtt. Med våre peanøttmaskiner kan du dermed invitere fuglene til peanøtter hele året. Småfugler kan ikke kveles av store peanøttbitter. Det robuste nettverket i rustfritt stål med små masker gjør at ekorn og større fugler ikke kan få noe ut av materen.

Kjøp fuglematere for peanøtter
Peanøttsmør

Peanøttsmør

Peanøttsmør for fugler er et populært fôrtilskudd for mange fuglearter, spesielt meisearter. Den er veldig rik på næringsstoffer og kalorier og inneholder ikke noe salt og er derfor sunt og veldig populær blant de bevingede gjestene. Glassene settes raskt og enkelt inn i beholderen. Perfekt for de som har lite tid. Et annet pluss: ingen skitne hender!

Kjøp Peanøttsmør