Vinterfôring av hagefugler

Vinterfôring av hagefugler

Å mate hagens fugler er spesielt viktig om vinteren, slik at fuglene har nok energi til å holde seg varme gjennom natten.

Nå er det spesielt viktig å gi fuglene fôr med høyt fettinnhold, slik at fuglene får all energien de trenger.

 

 Super populære energiblokke

Super populære energiblokke

Fugler kan alltid bruke litt ekstra, lett tilgjengelig energi. Om våren for å kunne klekke eggene, senere som hjelp under oppveksten av ungene, og om høsten for å spise opp gode fettreserver så raskt som mulig før avreise til det varme Sørlandet. Og fuglene som oppholder seg på våre breddegrader trenger mye energi for å holde kroppstemperaturen oppe om vinteren.

Kjøp Energiblokke her!

Energiblokke med høyt kaloriinnhold

Energiblokke med høyt kaloriinnhold

Våre runde energiblokke er fulle av essensielle oljer og fett. De er den mest kaloririke maten i Vivaras utvalg og av samme grunn høyt ansett av fuglene. Derfor bør denne verdifulle naturenergikilden heller ikke mangle i den dyrevennlige hagen. De patenterte runde energiblokke er laget av fett- og peanøttmel og finnes i flere varianter.

Kjøp Energiblokke rund

Sørg for at det er vann tilgjengelig for fuglene! Er det iskaldt kan du knuse isbiter fint og sette det ut til fuglene.

Nærende peanøttsmør

Nærende peanøttsmør

Peanøttsmør for fugler er et populært fôrtilskudd for mange fuglearter, spesielt meiser. Den er veldig næringsrik og med høyt kaloriinnhold og derfor veldig populær blant de bevingede gjestene. Vivara peanøttsmør er ikke tilsatt salt, da dette ikke er bra for fuglene. Peanøttsmøret settes raskt og enkelt inn i holderen. Ikke glem et peanøttsmørfôringssystem.

Kjøp peanøttsmør
Elskede Meiseboller

Elskede Meiseboller

Meiseboller er en virkelig favoritt for mange fugler, og de elsker Vivaras kaloririke meiseboller, som er utviklet i samarbeid med ornitologer og naturvernorganisasjoner. De selges uten nett, slik at fuglene ikke risikerer å bli fanget. Fettet i Vivaras meiseboller er av høyeste karakter, noe som gjør at meisebollerne forblir myke også når det er kaldt og gjør dem også motstandsdyktige mot regn, slik at de ikke kollapser like raskt i fukt og snø. Ikke glem et matesystem for meiseboller!

Kjøp Meiseboller

Hvis du vil at fuglene i hagen din skal yngle, bør du sette opp fuglekasser så tidlig som mulig. Dette gir fuglene god tid til å velge hvor de vil bygge reiret sitt, og i tillegg kan de bruke fuglekassen gjennom vinteren.

...Og tenk på andre dyr

...Og tenk på andre dyr

la løv ligge i hagen så du ikke risikerer å forstyrre dyr, som f.eks pinnsvin i dvale i bladene. Ekornet setter pris på om du mater det over vinteren, sett gjerne opp en ekornmater så de vet hvor de finner maten! Og så kan du følge ekornets morsomme krumspring mens det prøver å tømme materen.Våre ekornprodukter er utviklet i samarbeid med 'Squirrel Shelter Foundation' i Nederland.

Kjøp ekornprodukter her!

Vinter tips

Nå nærmer jula seg

Nå nærmer jula seg

Gjør noe godt for dyrelivet når du kjøper julegaver i år!

Kjøp julegaver her