Syv bærekraftstiltak

Som en virksomhed, der har forpligtet sig til at bevare dyrelivet, bør det ikke komme som nogen overraskelse, at vi også er meget optaget af at beskytte miljøet og naturen mere generelt. Her kan du læse om nogle af vores initiativer i denne sammenhæng.

1. Støtte til grønne samarbeidspartnere 

Hvert år bidrar vi med å øke inntektene til våre grønne samarbeidspartnere over hele Europa, slik at disse skal kunne fortsette sitt viktige konserveringsarbeid. Dette arbeidet består blant annet av omfattende treplantingsprosjekter, planting av villblomster i deres naturlige habitat, samt generell restaurering av habitat. Dessuten består det av å mate utrydningstruede arter samt å støtte opp om deres naturlige habitater (blant annet syvsovere og røde ekorn).

2. Bærekraftige ressurser 

Vi etterstreber å kjøpe inn bærekraftige materialer så langt det er mulig. Blant annet har vi forpliktet oss til å kjøpe FSC®-sertifisert tre og papir, SKAL-sertifiserte blomsterfrø og flerårige planter som er sertifisert iht. On the way to PlanetProof. For nærmere informasjon om dette, se følgende lenker nedenfor:

FSC general information

SKAL general information

On the way to PlanetProof general information

I tillegg har vi meget sterk tro på tankegangen om en sirkulær økonomi, som innebærer gjenbruk, reparasjon og resirkulering av eksisterende produkter og deres bestanddeler så lenge det lar seg gjøre. Et eksempel på dette er møblementet på vårt kontor, som i stor grad er kjøpt brukt.

 3. Reduksjon av CO2-utslipp 

Vi samarbeider for tiden med et uavhengig selskap for å måle og forstå vårt CO2-avtrykk. Med dette som utgangspunkt setter vi oss offentlige mål for å redusere utslippene. Vi er allerede i ferd med å installere intelligente måleapparater og automatiserte lys over hele selskapet. På enkelte steder benytter vi solenergi, noe vi er interessert i å gjøre mer av i fremtiden. De fleste av våre produkter blir fremstilt og lagret i nærheten av der hvor kundene befinner seg, og på den måten begrenser vi transportvirksomheten til et minimum.  

4. En smartere og grønnere emballasje  

Vi gjør store anstrengelser for å redusere mengden engangsplast i vår virksomhet. Dette ser du tydelig hvis du handler hos oss regelmessig. Blant annet har vi i år byttet ut de brune lokkene på peanøttsmøret til grå lokk, da dette medfører mindre karbonutslipp slik at de blir lettere å resirkulere.  

5. Overgang fra papirutskrifter til digital kommunikasjon

En stadig større andel av vår kommunikasjon blir sendt ut digitalt i stedet for å skrives ut og sendes per post. I tilfeller hvor vi velger papirversjon, har vi tatt en grundig overveielse på forhånd om hvilken tilleggsverdi dette innebærer. Vi samarbeider med bedrifter som har en miljøbevisst tilnærming til utskrift og som benytter FSC®-sertifisert papir.  

6. Å sende deg varene du har bestilt 

Vi pakker bestillingene i esker av inntil 90 % resirkulerte materialer. Vi bruker bærekraftige fyllstoffer, og vi benytter bare de aller mest miljøvennlige budtjenestene for å sende varene. 

7. Et bærekraftsteam som ledes av personalet 

Hele vårt selskap jobber for å skape en mest mulig bærekraftig virksomhet. I tillegg til heldekkende støtte fra den øverste ledelsen har vi flere team bestående av frivillige, såkalte “grønne helter”, som har ansvaret for å komme frem til nye ideer for deretter å spre disse gjennom selskapet som helhet. Alle ansatte er velkomne til å delta, og vi har frivillige på flere ulike steder og fra mange forskjellige avdelinger – noe som bidrar til en sunn blanding av erfaring, kunnskap og entusiasme.  

Vi kan og vi akter å gjøre mye mer. Følg med på flere oppdateringer på denne siden. 

Sist oppdatert: juli 2023