Om oss

Vivara ble grunnlagt i 1987 av en livslang ornitolog og dyrelivsentusiast

Eksperter på biologisk mangfold med 35 års erfaring

Eksperter i biodiversitet med 35 års erfaring

Vivara undersøker aller først hvilke behov ulike dyr i hagene våre, fugler, pinnsvin, sommerfugler, ekorn, flaggermus og padder, har

Fuglemat
Egne fabrikker og produksjonslinjer

Egne fabrikker og produksjonslinjer

Vivara utvikler og produserer de fleste varene selv. Slik kan vi kontrollere fremstillingsprosessen og kvaliteten

Fuglekasser
Vi støtter miljø- og dyrevernorganisasjoner

Vi støtter miljø- og dyrevernorganisasjoner

Disse grønne samarbeidspartnerne er de første som får produktene våre til evaluering

Dyreliv
Om oss

Om oss

Vivara ble grunnlagt i 1987 på en gård i Shropshire, England. En ornitolog og en agronom undersøkte nytten av å mate fugler på en gård. De utviklet frøblandinger for hagefuglene og begynte å selge disse. I løpet av denne tiden lærte de mye mer om fordelene ved å mate fugler. Noen år senere kompletterte de sine kunnskaper med en spesialist på relaterte produkter. Takket være et utvidet system av kasser, fôringssystemer og planter som dyrene har nytte av, vokste virksomheten stadig. I dag kan vi hevde at vi har utviklet oss til et foretak som fremstiller og selger produkter som forenkler og forbedrer livet for dyrene i hagen. Vi samarbeider med naturvernorganisasjoner som står oss nær. Det gjenstår mye arbeid for å beskytte og verne om naturen i omgivelsene våre. Men takket være deres innsats kan vi sammen bidra til å gi hjelp til naturen rundt oss. Enten du har lang erfaring med å mate fugler eller akkurat skal sette i gang, er det viktig at du vet nøyaktig hvordan vi arbeider. Vårt mål er å bidra til at dyrene som bor i hagen, får et så godt livsmiljø som mulig. Hos Vivara handler det hele tiden om å forbedre, videreutvikle og fremstille produkter av høy kvalitet for dyrevennlige hager og balkonger. Dette gjør vi med kunnskap fra vår egen forskning og ofte i samarbeid med europeiske naturvern- og dyrevernorganisasjoner. Derfor er vi overbevist om at våre produkter er de beste både for mennesker og dyr – og det er vi stolte av!

Se og lær

Vivara undersøker aller først hvilke behov ulike dyr i hagene våre, fugler, pinnsvin, sommerfugler, ekorn, flaggermus og padder, har. Sammen med naturvernorganisasjoner studeres dyrene nøye. Den samlede kunnskapen ligger til grunn for vår produktutvikling.

Egne eksperter

I tillegg til eksperter på dyr i naturen har vi her hos Vivara også spesialister på planter og på fôr. Ettersom kunnskapen på disse områdene vokser hele tiden, har de samlet en masse viten. Fra begynnelsen av hadde vi tilgang til undersøkelser om fôring av 18 viltlevende fuglearter. Vi tilbød dem ulike typer fôr i forsøkshagen vår og studerte hvordan de reagerte på dem og hva de satte mest pris på. I dag har vi besøk av mer enn 80 fuglearter der. Takket være våre studier kunne vi også se hvor viktig det er å mate fuglene gjennom hele året, noe som også anbefales av ulike naturvernorganisasjoner.

Produktutvikling

Ny kunnskap brukes når vi fremstiller nye produkter, for eksempel peanøttsmøret for fugler, som Vivara slapp som en nyhet på markedet for noen år siden. Vi var de første som la til svarte skrelte eller knuste solsikkefrø og nigerfrø i fôrblandingene våre. I dag er disse frøene et normalt innslag i alle fôrblandinger av høy kvalitet. Enda en god ide fra ekspertene våre var å lage fôringsautomater med ergonomisk utformede sitteringer i stedet for pinner, slik at fuglene kan spise i sin naturlige sittestilling. Og takket være det smarte Click & Go-systemet på Apollo-serien med fôringsautomater er det enkelt å ta dem fra hverandre for rengjøring. Naturligvis bruker vi bare de aller beste materialene i produktene våre.

Testing

Produktene våre testes grundig før de markedsføres. Det skjer i vår egen naturhage, men vi samarbeider også med skogs- og hagefolk på andre steder. Vi kontrollerer ikke bare kvaliteten, vi undersøker også om produktene virkelig er til nytte for dyrene.

Grønt samarbeid

Vivara har nært samarbeid med ulike naturvernorganisasjoner. Disse grønne samarbeidspartnerne er de første som får produktene våre til evaluering. Det gjør at du som kunde kan være sikker på at der du kjøper hos oss, virkelig er til nytte for dyrene. Dessuten støtter du disse organisasjonene, ettersom de får en andel av inntektene.

Egen produksjon

Vivara utvikler og produserer de fleste varene selv. Slik kan vi kontrollere fremstillingsprosessen og kvaliteten. Nesten alle produktene finnes bare hos Vivara. I vår egen fôrproduksjon kontrolleres hver enkelt fôrblanding og hver enkelt vare nøye i forhold til dyrenes behov. Vi kjøper selv inn alle ingredienser, derfor kan vi være sikre på at alle fôrblandingene bare inneholder førsteklasses råvarer.

Bestilling og levering

I nettbutikken vår kan man bestille døgnet rundt – hver dag. Fraktkostanden vår er bare 150,- og ved bestillinger på minst 1500,- står vi for frakten. 

Kundeservice og garanti

På nettsiden vår finner du mye informasjon om hvordan du kan tilrettelegge for småfugler og andre dyr i hagen. Har du spesielle spørsmål eller trenger mer informasjon, står kundetjenesten vår til disposisjon. Ettersom vi selv står for produksjonen av varene våre, kan vi være sikre på kvaliteten. Vi gir ett års garanti på alle våre produkter, unntatt fôr og planter. For noen av varene våre gjelder til og med 5 eller 10 års garanti. Det fremgår av garantiseddelen.

Din mening er viktig for oss

For at vi skal kunne yte god service og kvalitet, synes vi det er viktig hva kundene våre mener. Alle synspunkter fra kundene våre analyseres for at vi hele tiden skal kunne gi bedre service.

Se og lær

Vivaras mål er å forbedre levekårene både for dyr og mennesker. Med våre produkter kan du ikke bare regne med flere fugler i hagen eller på balkongen. Det er også stor sjanse for at det kommer nye arter du kan studere. Og med litt hjelp kommer også andre smådyr til å finne veien dit. Kort sagt: Med Vivara blir det mer liv i nærmiljøet ditt.